Puppia en Rogz Beltz vind je bij Ranzijn.nl (2024)

Hondentuigjes bij Ranzijn Tuin & Dier

Honden zijn gek op het maken van een heerlijke wandeling. Een riem of halsband maakt deze wandeling gemakkelijker. Daarnaast is het op veel plekken verplicht om je hond aan te lijnen. Ranzijn Tuin & Dier biedt verschillende soorten riemen en halsbanden aan voor je hond(en). Zo heb je ruime keuze uit verschillende riemen, tuigjes of halsbanden.

Waarom een riem, halsband of tuig voor het uitlaten?

Met een hondenriem en een halsband (of hondentuigje) kan je jouw hond of puppy meenemen tijdens de wandelingen. Wandelingen zijn erg belangrijk voor je hond zodat ze hun behoeften kunnen doen, maar misschien nog wel belangrijker dat zij hun (overtollige) energie kwijt kunnen. Honden kunnen erg veel energie hebben. Een hond zit tegenwoordig veel meer in huis dan wat hun originele natuurlijke behoeften zijn. Honden stammen af van wilde wolven, in de natuur zijn de voortduren in beweging. Daarom is het essentieel dat jouw hond(en) dagelijks voldoende beweging krijgen.

Voor je puppy is het van belang om te leren aan de riem te lopen. Kies een goede, stevige riem uit, begin met een pup niet met een rollijn. Zo kun je jouw puppy makkelijk ondersteunen en later ook corrigeren. Door gebruik te maken van een riem kun je jouw puppy leren om naast je te lopen en niet te trekken aan de lijn. Pups kunnen het wat spannend vinden wanneer er een riem aan de halsband vast zit. Laat je pup hier rustig aan wennen, door bijvoorbeeld in huis de riem al een keer te bevestigen en de pup rond te laten lopen met de riem aan de halsband. Pups zijn buiten vaak geneigd om te gaan zitten of terug te trekken aan de riem. Ga naar een rustige plek, niet te dicht bij huis. Het kan anders zijn dat je pup alleen maar terug wil naar de veiligheid van thuis. De wereld is immers al nieuw en spannend genoeg!

Op veel plekken is het verplicht dat jij jouw hond kunt aanlijnen. Zo is het altijd handig om deze producten tot je beschikking te hebben. Je kunt kiezen welk model jij het prettigst vindt om vast te houden, maar vergeet ook vooral de voorkeur van je hond niet. Elk product heeft een andere werking. Uiteraard wil het oog ook wat voor je knappe viervoeter! Je hebt bij Ranzijn Tuin & Dier dan ook de keuze uit verschillende stoffen en kleuren. Bijvoorbeeld een mooie leren riem, een tuig in het blauw of een halsband met echte kristallen!

Welke model kies ik?

Er zijn vele verschillende hondenriemen, halsbanden of hondentuigen. Maar welk model past nou bij jou en je viervoeter? Naast het kiezen van een correcte maat is het van belang dat je een model kiest die bij het wandelgedrag van jou hond past.

Ranzijn Tuin & Dier verkoopt bijvoorbeeld verschillende soorten halsbanden. Een halsband omvat alleen de nek van je hond. De halsband is gemakkelijk om te doen door middel van een simpele gesp. De halsband is prettig te dragen voor je hond omdat het niet de bewegingsvrijheid beperkt. Trekt jouw hond hard aan de lijn? Dan raden we je aan voor een andere optie te gaan. Wanneer je hond teveel aan de lijn trekt, komt alle kracht op de nek. Door teveel aan druk op de nek kan er een nekblessure ontstaan.

Wanneer je hond veel trekt kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een tuigje. Een tuig omvat de borstkas van je hond. Mocht je hond aan de lijn trekken terwijl hij of zij een tuig om heeft, dan wordt de druk over de gehele borstkas verdeeld. Er zijn verschillende soorten tuigjes beschikbaar. Er zijn veel verschillende modellen, soorten en maten. Koop model tuigje dat goed bij je hond past. Welke pasvorm jouw hond het beste past, hangt van verschillende factoren, zoals lichaamsbouw, gewicht & grootte, af.

Naast een correct passend tuig of passende halsband heb je ook een goede riem nodig als honden eigenaar. Er bestaan verschillende soorten riemen. Kies een riem die bij het gedrag van jouw hond past. Een simpele riem en tevens perfecte start riem voor een puppy is de klassieke hondenriem. De klassieke hondenriem is simpel maar praktisch. Deze riem is in de meeste gevallen door middel van een clip in verschillende lengtes te verstellen. Echter is de riem niet te velengen. Je vindt een klassieke hondenriem in verschillende materiaalsoorten, bijvoorbeeld leer, nylon of kunststof.

Voor de wintermaanden is een Led halsband zeer aan te raden. De halsband zorgt dat je hond beter zichtbaar is in de donkere maanden. Je kan de halsband eenvoudig om de hals van je hond doen & vast klikken. De Led halsband wordt geleverd inclusief usb kabel. Zo kun je de halsband gemakkelijk opladen en blijven gebruiken. De lichtgevende halsband zorgt dat je hond beter zichtbaar is in het donker wat de veiligheid vergroot tijdens het wandelen.

Een andere bekende riem is een rollijn. Deze rollijnen zijn voorzien van een automatisch oprolbare hondenriem. Deze lange riem is ideaal voor een wandeling. Doordat de riem gemakkelijk oprolt is je hond snel terug te halen. Zo kun je altijd reageren op elke situatie waarin je met je hond terecht komt. De lijn is eenvoudiger korter of langer te maken. Door het ergonomische handvat ligt deze riem altijd comfortabel in je hand.

Een slip- of jachtlijn is zowel een riem als halsband ineen. Een slipriem of jachtriem is een van de snelste en simpelste manieren om je hond aan te lijnen. Deze lijn heeft twee lussen, één voor jouw hand en één voor om de nek van jouw hond. De lijn beschikt over een veiligheidsstop zo wordt voorkomen dat de halsband-lus te klein of juist te groot wordt. Deze lijn is ideaal om de halsband snel af te doen wanneer jouw hond helemaal los mag lopen.

Welke maat heb ik nodig?

Twijfel je welke maat je nodig hebt? We raden je aan om met een meetlint de omtrek op te nemen. Het is van belang er twee vingers tussen je hond en de halsband kunnen. Door deze afmeting te hanteren kan de band niet over het hoofd, maar heeft je hond wel genoeg ruimte om te ademhalen en te bewegen.

Ranzijn Tuin & Dier

Naast het ruime assortiment halsbanden & riemen kan je bij Ranzijn Tuin & Dier ook terecht voor al je andere aankopen voor je hond! Wij hebben een uitgebreid assortiment met onder andere voer, benches, snacks , speelgoed en hondenmanden. Heb je nog andere dieren of heb je producten voor de tuin nodig? Ook dan is er voldoende keuze bij

Puppia en Rogz Beltz vind je bij Ranzijn.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Porsche Oberbrunner

Last Updated:

Views: 5781

Rating: 4.2 / 5 (53 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Porsche Oberbrunner

Birthday: 1994-06-25

Address: Suite 153 582 Lubowitz Walks, Port Alfredoborough, IN 72879-2838

Phone: +128413562823324

Job: IT Strategist

Hobby: Video gaming, Basketball, Web surfing, Book restoration, Jogging, Shooting, Fishing

Introduction: My name is Rev. Porsche Oberbrunner, I am a zany, graceful, talented, witty, determined, shiny, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.