▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (2024)

Ben je opzoek naar een restaurant in de omgeving van Nieuwegein of Vreeswijk aan het water? Dan kan ik je zeker Brasserie het Raadhuis aanraden. Het is prachtig gelegen en heeft een heerlijke menu kaart waar je terecht kan voor lunch of diner. Ik vertel je vandaag wat meer over Brasserie het Raadhuis. Lees je mee?

▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (1)

Inhoud verberg

1 Brasserie het Raadhuis

1.1 Inrichting

1.2 Brasserie het raadhuis menu

1.2.1 Lunch

1.2.2 High Tea

1.2.3 Diner

1.2.4 Desserts

1.2.5 Borrelen

1.2.6 EINDOORDEEL? ★★★

2 Meer informatie

2.1 Andere Restaurants

Brasserie het Raadhuis

Bij Brasserie Het Raadhuis in Nieuwegein heb je een prachtig uitzicht over de Lek, op het zonnige terras kan je in rust genieten aan het water van langsvarende boten. Je kunt bij het Raadhuis terecht voor heerlijke lunch of diner en alles word bereid met verse groentes en ingrediënten.

▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (2)

Inrichting

Brasserie het Raadhuis heeft een huiselijke en gezellige sfeer waar iedereen, van jong tot oud, zich thuis voelt. Binnen is het gezellig bijpraten in het Lounge gedeelte of lekker genieten in de andere ruimte. De inrichting is modern, maar toch ook warm en sfeervol.

▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (3)

Wat ik zelf jammer vind is dat het voornamelijk een grote ruimte is. Het zou wat mij betreft helemaal af zijn met wat meer afgesloten hoekjes of een divider in het midden van de ruimte.

▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (4)

Brasserie het raadhuis menu

Alle gerechten op het menu van Brassie het Raadhuis worden dagvers bereidt met verse fairtrade ingrediënten. De slogan is dan ook: “Verantwoord en betaalbaar genieten”.

Als je op het menu kijkt vind je een samensmelting van Nederlandse en franse invloeden.

▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (5)

Lunch

Kom je voor de lunch dan kun je kiezen uit een soepje, camambert een van de diverse broodjes, een warm gerecht of salade. Hierdoor is er eigenlijk wel voor ieder wat wils. En in alle opties is ook prima een vegetarische variant te vinden.

Zelf koos ik voor de Black Angus burger uit Ijsselstein geserveerd met patat en wat mosterd. Een prima burger exact goed gegaard en heerlijk mals stukje black angus. Hier zou ik zeker nog eens voor terug komen!

Wat ik fijn is aan de kaart van Brasserie het Raadhuis is dat bij elk gerecht ook gelijk een wijnkeus te vinden is. Dus wil je genieten van een wijntje? Dan wordt je dit wel erg makkelijk gemaakt. En op verzoek is er ook glutenvrij brood beschikbaar.

▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (6)

High Tea

Wil je gezellig langs komen om te High Tea’en? Ook dat is mogelijk! Hiervoor dien je wel van tevoren apart te reserveren.

Diner

Qua diner is het aanbod beperkt maar wel erg gevarieerd. Zo kun je kiezen voor een vega taco’s, kabbeljauw, kibbeling, gekonfijte eendenpoot, tournedos, hertenbiefstuk of een saté van kippendij. Vooral het laatste gerecht vind ik niet erg verassend, maar de kwaliteit is helemaal prima!

Desserts

Ben je een échte dessert liefhebber? Dan ben je bij brasserie het Raadhuis niet aan het juiste adres. Je kunt namelijk kiezen uit drie desserts en een kaasplateau. Wat mij betreft net iets te weinig keus en ook niet wat ik graag zou bestellen. Ik zou hier graag nog een tweetal taartjes willen zien. Maar ach je kunt niet alles hebben.

▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (7)

Borrelen

Ben je in de buurt op een warme zomer avond? Kom je bijvoorbeeld langs met de boot of de fiets? Dan zou ik zeker even stoppen bij Brasserie het Raadhuis. Ze hebben tal van heerlijke wijnen en bieden ook vier verschillende borrelplankjes aan. Van vlees tot geheel vegetarisch het kan allemaal. En natuurlijk kun je hier ook genieten van het standaard bittergarnituur.

EINDOORDEEL? ★★★

Brasserie het Raadhuis is als je het mij vraagt een heerlijke plek om te vertoeven. Als is het alleen al voor het uitzicht dat je met zomerdag hebt op het terras. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam.

▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (8)

Alhoewel het me wel is opgevallen dat ze niet altijd even snel zijn. Dit zal ook afhankelijk zijn van hoe druk ze het hebben natuurlijk. En met de grootte van de groep waarmee je komt eten.

Het menu spreekt me erg aan. En ook het feit dat je hier alleen kunt komen om te borrelen, te lunchen, hight tea’en of gewoon voor het diner. De hoeveelheid en type toetjes, vind ik in vergelijk met de rest van het menu wat magertjes. En hier valt dan ook nog winst te behalen als je het mij vraagt. Daarom geef ik 3 van de 5 sterren in plaats van 4.

Alle ingrediënten proeven vers en de gerechten zijn allemaal perfect bereid. Ook zijn we met een grote groep en krijgt iedereen tegelijkertijd zijn of haar eten geserveerd. Zoals het hoort vind ik zelf, maar helaas niet meer vanzelfsprekend in elke eetgelegenheid tegenwoordig!

Heb jij al eens gegeten bij Brasserie het Raadhuis? Of overweeg je het?

Meer informatie

Adres:Raadhuisplein 1, 3433 ZA Nieuwegein
Openingstijden:Ma t/m Zo.15:30–20:30
Telefoon: 030 202 1392

Andere Restaurants

Opzoek naar meer fijne Restaurants waar je lekker kunt eten?
Bekijk hier dan andere Restaurants in Utrecht of alle Restaurants binnen heel Nederland, die ik speciaal voor jou selecteerde.

▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (9)

Anderen bekeken ook...

  • Blogboot – Groen buiten

▷Lunch & dineren | Brasserie het Raadhuis ⋆ Liefsmarielle.nl.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated:

Views: 6278

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.